PatheRotterdam_2340-1000

Pathé

Rotterdam

Pathé Schouwburgplein is dé binnenstadsbioscoop van Rotterdam aan het Schouwburgplein. Met een nieuwe gevel, verschillende uitbreidingen, een nieuwe shop en foyer is de bioscoop weer klaar voor de komende jaren.

Pathé Schouwburgplein is dé binnenstadsbioscoop van de stad Rotterdam en is geopend in 1997. Als voorloper op de complete renovatie van het Schouwburgplein en haar directe omgeving heeft de bioscoop een geheel nieuwe gevel gekregen en zijn de publieke ruimtes vernieuwd. Hiermee gaat Pathé in op de wens van de gemeente Rotterdam om het gebied rond het Schouwburgplein om te vormen tot een belangrijk cultureel gebied op stedelijk en nationaal niveau. De Doelen en de Schouwburg hebben eveneens verbouwplannen om zodoende hun relatie met het plein te verbeteren.

Niet alleen de buitengevel van de bioscoop is geheel vernieuwd, ook het interieur heeft een vernieuwing doorgemaakt. De entree is uitgebreid, de shop en de foyer zijn vernieuwd, om hiermee aan de vraag van de vele bezoekers te kunnen voldoen. Epicurus en EUP design zijn de afgelopen jaren regelmatig door Pathé ingeschakeld bij een aanpassing van het gebouw. Hiermee hebben wij het gebouw inmiddels goed in de vingers. Bij elke aanpassing wordt de oorspronkelijke architect Koen van Velsen geconsulteerd.

PatheRotterdam_1140-800

Omvang: ca. 8.700 m²

PatheRotterdam_2340-1140
PatheRotterdam_2340-1000

Pathé

Rotterdam

Pathé Schouwburgplein is dé binnenstadsbioscoop van Rotterdam aan het Schouwburgplein. Met een nieuwe gevel, verschillende uitbreidingen, een nieuwe shop en foyer is de bioscoop weer klaar voor de komende jaren.

Pathé Schouwburgplein is dé binnenstadsbioscoop van de stad Rotterdam en is geopend in 1997. Als voorloper op de complete renovatie van het Schouwburgplein en haar directe omgeving heeft de bioscoop een geheel nieuwe gevel gekregen en zijn de publieke ruimtes vernieuwd. Hiermee gaat Pathé in op de wens van de gemeente Rotterdam om het gebied rond het Schouwburgplein om te vormen tot een belangrijk cultureel gebied op stedelijk en nationaal niveau. De Doelen en de Schouwburg hebben eveneens verbouwplannen om zodoende hun relatie met het plein te verbeteren.

Niet alleen de buitengevel van de bioscoop is geheel vernieuwd, ook het interieur heeft een vernieuwing doorgemaakt. De entree is uitgebreid, de shop en de foyer zijn vernieuwd, om hiermee aan de vraag van de vele bezoekers te kunnen voldoen. Epicurus en EUP design zijn de afgelopen jaren regelmatig door Pathé ingeschakeld bij een aanpassing van het gebouw. Hiermee hebben wij het gebouw inmiddels goed in de vingers. Bij elke aanpassing wordt de oorspronkelijke architect Koen van Velsen geconsulteerd.

PatheRotterdam_1140-800

Omvang: ca. 8.700 m²

PatheRotterdam_2340-1140